Nr. Lyndelse Friskole

5792 Årslev

Tlf. 63 900 100

Sidste skoledag før juleferien
    Sidste skoledag før jul er torsdag d. 20. december.
    Alle møder kl. 8.00, hvor vi har morgensang.
    Efterfølgende er der pakkespil, hygge og oprydning i klasserne.
    Klokken 11.30 går vi til kirke i samlet flok. Her følges man med sin klasseven, som man også sidder sammen med oppe i kirken.
    Kl. 11.45 er der gudstjeneste, hvorefter vi går tilbage til skolen og ønsker hinanden god jul.

LUCIA
    På torsdag er det lucia-dag. Luciapigerne tar på turné J  Først går de lucia her på skolen lige efter morgensang, så er det børnehavens tur og sluttelig er det luciaoptog på Humlehaven.
    Vi regner med at være tilbage på skolen ml kl. 11.45-12.45, der er normalt skema resten af dagen J
    Luciahilsen Camilla og Marianne

LUCIAAFTEN
    På onsdag den 12. december holder vi traditionen tro luciaaften her på skolen fra kl. 18.00 til senest kl. 20.00.
    Alle de elever, der har musik på skemaet optræder med et nummer. Derudover vil pigerne fra 7. -9. klasse gå luciaoptog.
    Vi slutter aftenen af med et fællesnummer for alle skolens elever. Til det nummer har vi brug for at alle elever har et led-fyrfadslys med.
    I pausen bliver der solgt juice, kaffe, gløgg og småkager. Dette står 7.-9. klasses drenge for.
    Vi glæder os til en hyggelig og stemningsfuld aften.
    Julehilsner musiklærerne

Sagt om skolen...

Uddrag fra tilsynsførendes beretning april 2018. (Beretningen kan ses i sin fulde længde under "Skolebestyrelsen" herunder "tilsyn")

Hvordan har jeg oplevet skolen undervejs i de 6 år, hvor jeg har været tilsynsførende?

• En skole med særdeles dygtige, velforberedte, veloplagte lærere.

• En meget høj faglighed, hvor der samtidig hele tiden sideløbende arbejdes med det sociale, og hvor der differentieres, så alle kan være med.

• Varieret, spændende, udfordrende og engagerende undervisning. En undervisning, som samtidig indfrier rigtig mange af de flotte ord og begreber i skolens værdigrundlag. Begreber som fællesskab, samarbejde, ligeværdighed, kreativitet og ansvar er ikke tomme begreber, men er synlige i undervisning og omgangsform, hvor dialog og samarbejde har en høj placering

• Lærere, som er tydelige i deres krav og samtidig humoristiske, anerkendende og omsorgsfulde.

• En høj grad af gensidig respekt mellem lærere og elever.

• Overordentligt motiverede elever. Elever, som for en stor dels vedkommende har god selvindsigt og er klar over, hvordan de bedst muligt kan udnytte skolens tilbud og leve op til dens krav.

• En venlig og omsorgsfuld omgangstone, såvel mellem voksne og børn som mellem børnene indbyrdes.

• En skole, hvor børnene mestrer at arbejde selvstændigt med stoffet og at samarbejde i grupper. Jeg kender ingen anden skole, hvor børnene er så gode til at samarbejde

Og det kan jeg sige med en vis vægt. I de  år, hvor jeg har undervist i  lærernes efter- og videreuddannelse, har jeg besøgt ca 100 skoler, og jeg tør roligt sige, at Nr. Lyndelse Friskole er en af de allerbedste skoler, jeg har kendt!

Tove Ketil Lenger

• 17-12-2018